Udruga za palijativnu pomoć „Srce“ Novi Marof oformila posudionicu pomagala

(preuzeto s OVE stranice)

16. siječnja u prijepodnevnim satima u Općoj bolnici Varaždin – Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, uručena je donacija medicinskih pomagala od strane Varaždinske županije Udruzi za palijativnu pomoć „SRCE“ Novi Marof.
U društvu sanacijskog upravitelja Opće bolnice Varaždin g. Mladena Smoljanca, donaciju vrijednu 62 tisuće kuna zamjenik župana Varaždinske županije g. Alen Kišić uručio je predsjednici Udruge za palijativnu pomoć „SRCE“ gđi Miljenki Šimec.
Događaju su nazočili i pater Vitomir Glavaš, županijska pročelnica za zdravstvo gđa Ruža Jelovac te prateće medicinsko osoblje uz vodstvo doktorice Gordane Štirjan Marković – pročelnice u službi Novi Marof i voditeljice odjela palijativne skrbi.
Podsjetimo, Udruga za palijativnu pomoć „SRCE“ djeluje u sklopu Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu.
Posljednjih godinu dana udruga intenzivno radi na senzibilizaciji opće ali i stručne javnosti o važnosti i značaju palijativne zdravstvene skrbi, organiziraju se edukacije volontera, a među prioritetima bila je i posudionica pomagala koja je upravo oformljena.
Posudionica je namijenjena ljudima kod kojih postoji potreba za nekim od pomagala poput: invalidska kolica, hodalice, štake, kreveti, madraci, toaletne stolice, antidekubitalni madraci i sl. Korisnici palijativne skrbi s područja su cijele Hrvatske ali udruga će se fokusirati najprije na područje Grada Novog Marofa i županije.
Predsjednica udruge gđa Šimec zahvaljuje svim donatorima i poziva sve koji posjeduju neka od medicinskih pomagala, a nisu više u potrebi, da ista doniraju bolnici. Na taj se način može veći broj pacijenata, ali i onih koji nisu na bolničkom liječenju, koristiti pomagalima koja su im potrebna a nerijetko nedostupna. Svi zainteresirani i oni u potrebi mogu se obratiti voditeljici posudionice pomagala gđi Nataši Dumbović na broj mobitela 098 170 3452 i dogovoriti termin sastanka ili primopredaje pomagala.