Održana skupština Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ Novi Marof

– originalni tekst  OVDJE

U četvrtak, 19. veljače 2015. godine u 17,00 sati u prostorijama Opće bolnice Varaždin – Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof održala se 2. redovna sjednica Skupštine Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ Novi Marof.
 
U sklopu dnevnog reda nazočnima se prezentirao Program rada i aktivnosti Udruge za 2015. godinu, donosio Financijski plan Udruge te Odluka o iznosu godišnje članarine za 2015. godinu.
Glavne aktivnosti koje očekuju udrugu u ovoj godini mogu se svrstati u 4 domene:
1. SENZIBILIZACIJA JAVNOSTI O PALIJATIVNOJ ZDRAVSTVENOJ SKRBI
a) senzibilizacija po dobnim skupinama
b) senzibilizacija stručne javnosti
Radit će se na proširenju svijesti o potrebama palijativnih bolesnika i njihovih obitelji.
Cilj svih aktivnosti u palijativnoj skrbi je dosezanje najbolje kvalitete života i smanjenje patnje bolesnika i obitelji.
2. EDUKACIJA VOLONTERA
Volonteri su značajni sudionici palijativne skrbi, kako u radu s bolesnicima i članovima obitelji tako i u aktivnostima promicanja ideje palijativne skrbi.
Cilj edukacije volontera je razviti sposobnosti, znanja, vještine i stavove na zadovoljstvo korisnika naših usluga i bolji utjecaj na zajednicu.
3. POSUDIONICA POMAGALA
Posudionica je namijenjena ljudima kod kojih postoji potreba za nekim pomagalom (invalidska kolica, hodalice, štake, kreveti, madraci, antidekubitalni madraci, toaletne stolice). Cilj posudionice pomagala je pomoći ljudima u potrebi, ali također ima i socijalni karakter, jer je od velikog značaja da ljudi u ova financijski teška vremena mogu dobiti nužnu opremu besplatno.
4. SURADNJA S DRUGIM UDRUGAMA I ORGANIZACIJAMA IZ PODRUČJA PALIJATIVNE SKRBI
Povezivanje s ostalim organizacijama koje imaju iste interese te suradnja sa Crkvom i socijalnim službama na području Županije.
Udruga „Srce“ već je pobudila velik interes javnosti, a uz pomoć i potporu sanacijskog upravitelja Opće bolnice Varaždin Mladena Smoljanca, Crkve, Grada Novog Marofa i drugih ustanova na području Grada i šire, očekuje se daljnji razvitak i djelovanje udruge. Predsjednica udruge Miljenka Šimec zahvaljuje svima koji se uključuju u rad udruge i pomažu u realizaciji ciljeva i planiranih aktivnosti.

skup_2 skup_2_b