SRCE primilo nagradu za primjer dobre prakse palijativne skrbi

Preuzeto sa OVE stranice.

 100_8725

U Općoj bolnici Varaždin – Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof održana je završnica prvog tečaja nezdravstvenih volontera u palijativnoj skrbi. Završnici su nazočili gosti iz Zagreba – III. Franjevački svjetovni red – mobilni palijativni tim, predstavnici Centra za koordinaciju palijativne skrbi Grada Zagreba, zatim Udruga “Pomoć neizlječivima” iz Čakovca, doc.dr.sc. Karmen Lončarek sa Zavoda za palijativnu medicinu i koordinator projekta Ministarstva zdravlja RH “Bolnica prijatelj palijative”, Mammae klub Varaždin, kao i mnoge sestre, volonteri i pomoćno osoblje bolnice u Novom Marofu.

Predsjednica Udruge za palijativnu pomoć “Srce” Miljenka Šimec, mag.soc.rada, u svom je govoru pozdravila sve goste i okupljene te zahvalila svima na pomoći u razdoblju od osnivanja udruge pa sve do realizacije osnovnog cilja udruge – pružanje palijativne skrbi bolesnicima.

– Palijativa prije svega podrazumijeva ljudskost i nesebičnost i na tome zahvaljujem našim volonterima. Svatko se može pronaći u palijativi i zadaci koje ćemo dodjeljivati našim volonterima bit će različiti tako da su i dalje dobrodošle osobe različitih profila i struka. Daleko smo dogurali uz pomoć dobrih ljudi ali tek nas pravi posao čeka – izjavila je predsjednica Šimec.

Nakon govora uzvanika uslijedila je podjela zahvalnica volonterima i ostalima koji su na određen način doprinijeli radu Udruge.

Valja istaći da je Udruga kao i ustanova – Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, danas, od strane Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja, primila priznanje kao primjer dobre prakse palijativne skrbi u Hrvatskoj. Udruga je prema ocjeni suradnika CEPAMET-a odlični primjer razvoja palijativne medicine i palijativne skrbi.

– Ponosna sam na ovu nagradu i ona je samo dokaz da je naš trud i rad prepoznat i izvan Novog Marofa te nas obvezuje da nastavimo s našim ciljevima i aktivnostima – komentirala je predsjednica Šimec. (D.Novosel)