Udruga ‘Srce’ proslavila drugi rođendan: Cilj je pomagati potrebitima!

IMG_3906

U subotu, 9. srpnja, članovi Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ iz Novog Marofa, uz pjevački zbor Udruge invalida rada Zagreba “Kolibrići”, okupili su se i počastili pacijente, svoje članove, volontere i simpatizere Udruge.

IMG_3854

Podsjećamo, udruga je osnovana radi osiguravanja pomoći i podrške palijativnom pacijentu i njihovim obiteljima, poboljšavanja kvalitete života palijativnih pacijenata, promicanja materijalnih, zdravstvenih, socijalnih i etičkih prava palijativnih pacijenata te poticanja razvoja palijativne skrbi u Varaždinskoj županiji i Republici Hrvatskoj.

IMG_3896

Osnivanje su inicirali sadašnji članovi i vodstvo Udruge, koji su uvidjeli probleme u bolničkom sistemu poput ograničenja duljine hospitalizacije i pitanje daljnjeg zbrinjavanja te smještaja teško oboljelih, problema kod otpusta, nedostatka uslužnih servisa na terenu, ali i nedostatka koordinacije raznih službi.

IMG_3915

Navode da je veliki problem neinformiranost te needuciranost obitelji i stručne javnosti te opće populacije o problemima vezanima uz palijativne bolesnike.  I ove godine Slastičarnica Vincek iz Zagreba donirala je veliku tortu prigodom drugog rođendana Udruge.

IMG_3936

Nakon koncerta druženje su nastavili svi prisutni, među kojima su biti predstavnici OB-a Varaždin, Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Grada Novog Marofa, Župe sv. Antuna Padovanskog, Udruge Sunce – za djecu s teškoćama u razvoju, Udruge „Oreh“ Oštrice, Udruge „Pomoć neizlječivima“ iz Međimurja i mnogi drugi.

IMG_3923

Udruzi koja je u gore spomenutoj problematici uspjela u samo dvije godine educirati i senzibilizirati sve dobne skupine te potaknuti na pomaganje potrebitima, želimo još mnogo ovakvih rođendana.

IMG_3924

Entuzijasti iz udruge dokaz su kako se idejom, voljom i trudom mogu napraviti velike stvari na korist čitavoj lokalnoj zajednici, a i šire.

(varazdinski.rtl.hr,  evarazdin.hr)