Aktivnosti udruge „Srce“ Novi Marof

(LINK  Varaždinske vijesti)

U četvrtak, 13. 11. učenici 3.b i c razreda OŠ Novi Marof, na poziv Miljenke Šimec, predsjednice udruge “Srce„ posjetili su novomarofsku bolnicu. Učenici su bili u pratnji svojih učiteljica Ljiljane Mihaljek i Ljubice Bešenić, te asistentice Simone Kovač.
Promatrajući i diveći se jesenskoj ljepoti drevnog stabla ginka, koje krasi bolnički perivoj, učenici su na slikovit i njima primjeren način učili o životnom vijeku svakog čovjeka.

“ Sve što je živo ima svoj početak i kraj. Ono što je između zove se život. Kao što se ovo stablo iznimne ljepote mijenja kroz četiri godišnja doba, tako je i čovjek kao živo biće podložno neizbježnim promjenama“, objasnila je mališanima gospođa Šimec, mag. socijalnog rada odjela Palijativne skrbi koristeći slikovnicu „Životna razdoblja“ i druge materijale udruge Krijesnica. Ona želi nizom raznolikih aktivnosti senzibilizirati javnost svih dobnih skupina za potrebe teško oboljelih osoba. Tako će učenici svoje likovne i literarne radove izložiti na panoima koji će uljepšavati bolničke hodnike . Dobrom suradnjom Bolnice i Škole ujedno se provode vanučioničke aktivnosti građanskog odgoja i obrazovanja. (Lj.Bešenić)