Simpozij o palijativnoj skrbi s međunarodnim sudjelovanjem Slavonski Brod 17.i 18.travanj 2015

100_8295

Na simpoziju kao predstavnici Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof sudjelovale su kao predavači sestre Nataša Dumbović, Jadranka Golub i Miljenka Šimec.
Slavonski Brod je domaćin prvog dvodnevnog Simpozija o palijativnoj skrbi s međunarodnim sudjelovanjem, koji je danas svečano otvoren u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“. Simpozij se održava pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva zdravlja, Nadbiskupije Đakovačko- osječke, Nadbiskupije Bosne Srebrene, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku te Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Kako je istaknuo predsjednik Organizacijskog odbora i Udruge palijativne skrbi Slavonski Brod prof. dr. sc Ivo Matić, prim. dr. med., cilj simpozija je predstaviti plan razvoja palijativne skrbi, definirati probleme, te uskladiti daljnje planove razvoja palijativne skrbi u Hrvatskoj i regiji.
Uz brojne goste i uzvanike programu otvorenja simpozija ispred Grada Slavonskog Broda prisustvovao je gradonačelnik Mirko Duspara koji je pozdravio prisutne te čestitao organizatorima na inicijativi koje je rezultirala vrlo uspješnim međunarodnim simpozijem. Naime, simpozij je okupio više od 250 sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja te oko 50 eminentnih predavača, profesora doktora znanosti i doktora medicine. Uz predavanja na temu skrbi i njege za palijativnog bolesnika, u sklopu programa simpozija održat će se i radionice. Simpozij završava okruglim stolom na kojem će se razmijeniti iskustva i mišljenja na temu palijativne skrbi.

100_8294  100_8334 100_8353100_8333